Jakiś czas temu zostałam wytypowana do przygotowania przepisu z użyciem produktów firmy Premium Rosa. Produkty tej firmy znam i bardzo lubię. Cenię sobie ich jakość i wyśmienity smak. Syropy, wyciągi i konfitury znam bardzo dobrze, ale po raz pierwszy miałam przyjemność skosztowania miodu akacjowego. Przyznam, że urzekł mnie swym smakiem…W przesyłce od Premium Rosa znalazłam kilka świetnych produktów: konfiturę z malin, miód akacjowy, syrop malinowy, syrop z czarnego bzu oraz kwas chlebowy. Trzy z tych produktów wykorzystałam dzisiaj do przygotowania przepysznych muffin miodowych z konfiturą malinową i różowym lukrem…Przepis był moją całkowitą improwizacją, a produkty Premium Rose świetnie sprawdziły się w tym słodkim wypieku. Polecam! Zachęcam do odwiedzenia strony Premium Rosa (KLIK) oraz profilu na Facebooku:https://www.facebook.com/PremiumRosa 🙂
Składniki:
Suche:
225 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli morskiej
70 g cukru trzcinowego
2 łyżeczki cukru waniliowego
Mokre:
1 duże jajko
3 łyżki miodu akacjowego Premium Rosa
125 ml mleka 3,2%
80 ml oleju
Dodatkowo:
12 łyżeczek konfitury z malin Premium Rosa
Lukier:
100 g cukru pudru
2 łyżki syropu malinowego Premium Rosa
2 łyżki soku z cytryny