Cud, miód, malina…Miodowe muffinki z konfiturą malinową i różowym lukrem

Jakiś czas temu zostałam wytypowana do przygotowania przepisu z użyciem produktów firmy Premium Rosa. Produkty tej firmy znam i bardzo lubię. Cenię sobie ich jakość i wyśmienity smak. Syropy, wyciągi i konfitury znam bardzo dobrze, ale po raz pierwszy miałam przyjemność skosztowania miodu akacjowego. Przyznam, że urzekł mnie swym smakiem…W przesyłce od Premium Rosa znalazłam kilka świetnych produktów: konfiturę z malin, miód akacjowy, syrop malinowy, syrop z czarnego bzu oraz kwas chlebowy. Trzy z tych produktów wykorzystałam dzisiaj do przygotowania przepysznych muffin miodowych z konfiturą malinową i różowym lukrem…Przepis był moją całkowitą improwizacją, a produkty Premium Rose świetnie sprawdziły się w tym słodkim wypieku. Polecam! Zachęcam do odwiedzenia strony Premium Rosa (KLIK) oraz profilu na Facebooku:https://www.facebook.com/PremiumRosa 🙂

Składniki:
Suche:
225 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szczypta soli morskiej
70 g cukru trzcinowego 
2 łyżeczki cukru waniliowego
Mokre: 
1 duże jajko
3 łyżki miodu akacjowego Premium Rosa
125 ml mleka 3,2%
80 ml oleju
Dodatkowo:
12 łyżeczek konfitury z malin Premium Rosa
Lukier:
100 g cukru pudru
2 łyżki syropu malinowego Premium Rosa
2 łyżki soku z cytryny

Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Dodać cukier, sól i cukier waniliowy. Wymieszać. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Składniki suche dodać do mokrych i wymieszać do połączenia. Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta, po łyżeczce konfitury malinowej oraz ponownie po łyżce ciasta. Muffinki wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 minut (dolna grzałka) do suchego patyczka. Upieczone muffinki wyjąć z formy i pozostawić na kratce do wystudzenia. Cukier puder utrzeć z syropem malinowym i sokiem z cytryny. Wystudzone muffinki polać lukrem. Smacznego!
Produkty Premium Rosa, które wykorzystałam w przepisie: 

Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autorki jest zabronione. 

Podobne Wpisy:

  • All Post
  • Artykuły
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta
  • Ciasta bez pieczenia
  • Ciastka
  • Desery
  • Dietetyczne
  • Dla dzieci
  • Drinki, likiery, nalewki
  • Drugie dania
  • Jednogarnkowe
  • Kolacje
  • Konkursy
  • Kuchnie Świata
  • Lody
  • Makarony
  • Miszmasz
  • Muffinki
  • Napoje
  • Pasty, sosy, dipy
  • Pieczywo
  • pierogi
  • Piknik
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Przyjęcia i imprezy
  • Recenzje książek
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkości
  • Śniadania
  • Surówki
  • Sylwester
  • Tarty
  • Testy produktów
  • Tłusty czwartek
  • Torty
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wygrane w konkursach
  • Z grilla
  • Z parowaru
  • Z patelni
  • Zapiekanki
  • Zrób to sam
  • Zupy

Kuchnia szeroko otwarta

Cześć!
Jestem Ola 🙂 Blogerka i fotograf kulinarny. Kuchnia szeroko otwarta powstała ponad 12 lat temu z wielkiej miłości i pasji do gotowania i fotografii kulinarnej. To miejsce to moja wirtualna przestrzeń pełna inspiracji, smaków i kolorów, którą chcę się z Tobą dzielić.
Rozgość się, gotuj, smakuj i zostań na dłużej 😉

Popularne Wpisy

  • All Post
  • Artykuły
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta
  • Ciasta bez pieczenia
  • Ciastka
  • Desery
  • Dietetyczne
  • Dla dzieci
  • Drinki, likiery, nalewki
  • Drugie dania
  • Jednogarnkowe
  • Kolacje
  • Konkursy
  • Kuchnie Świata
  • Lody
  • Makarony
  • Miszmasz
  • Muffinki
  • Napoje
  • Pasty, sosy, dipy
  • Pieczywo
  • pierogi
  • Piknik
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Przyjęcia i imprezy
  • Recenzje książek
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkości
  • Śniadania
  • Surówki
  • Sylwester
  • Tarty
  • Testy produktów
  • Tłusty czwartek
  • Torty
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wygrane w konkursach
  • Z grilla
  • Z parowaru
  • Z patelni
  • Zapiekanki
  • Zrób to sam
  • Zupy
Ciasto pomarańczowe

2025-02-22

Pyszne, ekspresowe w przygotowaniu, mocno maślane ciasto pomarańcze z pomarańczowym lukrem to słodkość,...

Szukaj na stronie

Kategorie

Składniki

Edit Template

Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. (Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych).