Nic tak nie smakuje wiosną jak orzeźwiające, sycące, a zarazem lekkie koktajle z sezonowych owoców i warzyw. Ten z rabarbaru i truskawek smakuje wybitnie dobrze 😉 To cudne, wiosenne połączenie smaków idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, deser, piknik czy wiosenne spotkania w ogrodzie 🙂 Pijcie na zdrowie 😀
-2.jpg)
Składniki:
150 g rabarbaru
250 g truskawek
1 średni banan
300 ml mleka
1/2 łyżki miodu
2 łyżeczki cukru (np. trzcinowego)
-2.jpg)
-2.jpg)
Rabarbar umyć osuszyć i pokroić na plasterki. Przełożyć do rondla dodać cukier i podgrzać na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż rabarbar zmięknie. Całkowicie wystudzić. Truskawki pozbawić szypułek, banana obrać. Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia i zblendować na koktajl. Podawać schłodzony. Smacznego!








