Czereśnie i czekolada to mariaż doskonały – idealne połączenie smaków nie tylko w deserze, ale również w pysznej, pożywnej owsiance. Serwując sobie takie śniadanie macie pewność, że nie zabraknie Wam energii na długie godziny 😉
Składniki:
5 łyżek płatków owsianych górskich
250 ml mleka 2%
1/2 łyżki nasion chia
2 łyżeczki siemienia lnianego
200 g czereśni
3 kostki gorzkiej czekolady (60% kakao)
2 łyżeczki płynnego miodu
Płatki wsypać do rondelka, zalać mlekiem. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia cały czas mieszając pod koniec dodać nasiona chia i siemię. Zestawić z gazu i odstawić na 10 minut. Czereśnie wydrylować. Owsiankę przełożyć do miski, dodać czereśnie, startą czekoladę, polać miodem. Smacznego!










