Sałatka dwukolorowa z selerem naciowym i papryką

Idealna do obiadu, grilla, do pracy na drugie śniadanie lub po prostu jako zdrowa przekąska w ciągu dnia. Jest chrupiąca, pożywna i dostarcza organizmowi sporej dawki cennych witamin i składników mineralnych. Więcej zalet? Z pewnością posiada, ale o tym przekonacie się sami, kiedy ją spróbujecie…



Składniki:
1/4 średniej główki kapusty pekińskiej
2 pomidory
5 rzodkiewek
1 czerwona papryka
1 ogórek wężowy (lub 4 gruntowe)
2 łodygi selera naciowego
kawałek jasnej części pora
1 łyżka świeżego koperku
Dressing:
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka wody
1 łyżeczka octu balsamicznego
1/2 łyżeczki płynnego miodu
1 łyżka musztardy stołowej
sól (do smaku)
świeżo zmielony ziołowy pieprz



Kapustę pekińską kroimy drobno. Ogórka obieramy i kroimy na półplasterki. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Rzodkiewki kroimy w słupki, pomidora w mniejsze cząstki, pora i selera naciowego w talarki. Całość posypujemy świeżym koperkiem. Składniki dressingu wlewamy do małego słoiczka, zakręcamy i mieszamy energicznie, aż do połączenia się składników. Sałatkę polewamy dressingiem tuż przed podaniem. Smacznego!

Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez zgody autorki jest zabronione. 

Podobne Wpisy:

  • All Post
  • Artykuły
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta
  • Ciasta bez pieczenia
  • Ciastka
  • Desery
  • Dietetyczne
  • Dla dzieci
  • Drinki, likiery, nalewki
  • Drugie dania
  • Jednogarnkowe
  • Kolacje
  • Konkursy
  • Kuchnie Świata
  • Lody
  • Makarony
  • Miszmasz
  • Muffinki
  • Napoje
  • Pasty, sosy, dipy
  • Pieczywo
  • pierogi
  • Piknik
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Przyjęcia i imprezy
  • Recenzje książek
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkości
  • Śniadania
  • Surówki
  • Sylwester
  • Tarty
  • Testy produktów
  • Tłusty czwartek
  • Torty
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wygrane w konkursach
  • Z grilla
  • Z parowaru
  • Z patelni
  • Zapiekanki
  • Zrób to sam
  • Zupy

Kuchnia szeroko otwarta

Cześć!
Jestem Ola 🙂 Blogerka i fotograf kulinarny. Kuchnia szeroko otwarta powstała ponad 12 lat temu z wielkiej miłości i pasji do gotowania i fotografii kulinarnej. To miejsce to moja wirtualna przestrzeń pełna inspiracji, smaków i kolorów, którą chcę się z Tobą dzielić.
Rozgość się, gotuj, smakuj i zostań na dłużej 😉

Popularne Wpisy

  • All Post
  • Artykuły
  • Boże Narodzenie
  • Ciasta
  • Ciasta bez pieczenia
  • Ciastka
  • Desery
  • Dietetyczne
  • Dla dzieci
  • Drinki, likiery, nalewki
  • Drugie dania
  • Jednogarnkowe
  • Kolacje
  • Konkursy
  • Kuchnie Świata
  • Lody
  • Makarony
  • Miszmasz
  • Muffinki
  • Napoje
  • Pasty, sosy, dipy
  • Pieczywo
  • pierogi
  • Piknik
  • Przekąski
  • Przetwory
  • Przyjęcia i imprezy
  • Recenzje książek
  • Ryby
  • Sałatki
  • Słodkości
  • Śniadania
  • Surówki
  • Sylwester
  • Tarty
  • Testy produktów
  • Tłusty czwartek
  • Torty
  • Walentynki
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Wygrane w konkursach
  • Z grilla
  • Z parowaru
  • Z patelni
  • Zapiekanki
  • Zrób to sam
  • Zupy
Deser pistacjowy z malinami

2025-03-07

Szybki w przygotowaniu, bajecznie pyszny deser dla miłośników pistacjowych smaków. Biszkopty, puszysty krem...

Syrop pumpkin spice

2024-10-01

Bajecznie aromatyczny, pachnącymi korzennymi przyprawami syrop pumpkin spice to idealny dodatek do jesiennej...

Kotlety z bakłażana

2024-11-01

Te obłędnie chrupiące, soczyste i wyraziste w smaku wegetariańskie kotlety z bakłażana to...

Szukaj na stronie

Kategorie

Składniki

Edit Template

Zdjęcia i teksty zamieszczone na tym blogu są moją własnością. Nie zgadzam się na ich kopiowanie bez mojej zgody. (Ustawa z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych).