Pożywna, bajecznie kolorowa sałatka rybna, którą przygotujesz w kilka chwil. Wędzona makrela w połączeniu z chrupiącymi warzywami, to połączenie idealne. Ogórek nadaje jej świeżości, pomidorki słodyczy, a cebula wyrazistości. Jeśli lubisz sałatki rybne, koniecznie zafunduj sobie taką miskę dobra.

Składniki (na 2 porcje):
70 g mixu sałat
150 g wędzonego na gorąco fileta makreli
100 g pomidorków paprykowych
100 g ogórka wężowego
1 mała, czerwona cebula
2 łyżeczki czarnego sezamu
Dressing:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka wody
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy miodowej
1 łyżeczka miodu
sól świeżo zmielona (do smaku)
czarny pieprz świeżo zmielony (do smaku)

W misce ułożyć miks sałat, dodać pokrojone na połówki pomidorki, ogórka pokrojonego na plasterki, cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Filet z makreli porwać na kawałki i ułożyć na warzywach. Składniki dressingu połączyć. Sałatkę przed podaniem polać dressingiem i posypać sezamem. Smacznego!